Pompset teststation

Dit jaar zijn de beregeningsmachines weer extreem veel gebruikt en lopen de brandstofkosten snel op. Uw pomp verslijt door de jaren heen en verliest hiermee zijn efficiëntie, dit kan het brandstof verbruik aanzienlijk verhogen. Om inzichtelijk te brengen hoe de staat van uw pomp is hebben wij een teststation waar we de capaciteit VS brandstofverbruik van uw pompset kunnen meten.

Uit deze test zijn al veel verrassende resultaten gekomen waarbij pompsets met slechts 2000 uur als een verbruik hebben van 70% hoger door bijvoorbeeld gescheurde bronnen waarbij het zand de waaiers aantast en de efficiëntie van de pomp enorm verlaagd, wat resulteert in een aanzienlijk hoger brandstofverbuik.

 

Hier zie je enkele uitkomsten van een test waarbij dit duidelijk inzichtelijk is. De bovenste pompset is een nieuwe set waarbij het brandstofverbruik 5,4L/uur is bij 55,7 M3/uur @ 8 Bar en 6,6L/uur is bij 53M3/uur @ 10 Bar

De pompset die er onder staat heeft 2935 uur gelopen en heeft een aanzienlijk hoger verbruik wat voor 90% toe te rekenen is aan de pomp.

In vergelijk met een nieuwe pompset verbruikt deze :

Bij 8 bar en dezelfde +/- capaciteit 5,5L/uur verschil

Bij 10 bar en een aanzienlijk lagere capaciteit 7,2L/uur verschil

 

Bij een gemiddeld seizoen van +/- 600 draaiuren kun je 4300L besparen!

De kosten voor het vervangen van de pomp is dus in 1 seizoen ruimschoots terugverdiend!

Laat uw pompset testen en kijk waar u brandstof kunt besparen!!